Een afschot teeltvloer  wordt gerealiseerd door afschot te profileren naar draingreppels. Hierdoor loopt het water over het folie naar de draingreppel toe en word het water afgevoerd door de drain.

Ontwerp teeltvloer

Als basis kiezen we voor goed gedimensioneerd ondergronds afvoerleidingsysteem onder het containerveld welke het water afvoert naar de pompput. Op dit leidingsysteem wordt de drainage aangesloten.

De ondergrond wordt geprofileerd met draingreppels en het benodigde afschot. Over deze geprofileerde ondergrond kan nog een dun laagje zand worden aangebracht om condensvorming tegen het folie te voorkomen.

Draingreppel

In de afschot teeltvloer worden de draingreppels geprofileerd met een greppelfrees en we dimensioneren deze ruim. Door deze greppel heen leggen we het landbouwfolie zodat een waterdichte teeltvloer wordt gerealiseerd. In de greppel leggen we een drain en we vullen de drain af met lava om te zorgen dat het water aan alle zijden van de drainbuis erin kan lopen.

Afwerking

Het geheel wordt netjes vlak af geëgaliseerd. Over deze afgewerkte afschot vloer monteren wij het gronddoek. Wij kiezen voor kwalitatief hoog gronddoek wat verkrijgbaar is van het fabricaat Bonar. Dit doek heeft de beste UV stabilisatie en is het stevigst in zijn soort. Hierin zijn verschillende typen mogelijk.

Het geheel wordt op spanning gemonteerd waarbij we rekening houden met de krimpende eigenschap van het doek. Hiermee is uw containerveld gereed voor gebruik.

Opties

Vloerverwarming

Bij praktisch alle teeltvloeren is het mogelijk om een vloerverwarmings systeem te integreren. Hierdoor verwarm je op de plek waar de plant het nodig heeft en bespaar je stookkosten.

Bevloeiingsmat                  

We kunnen de afschot teeltvloer uitvoeren met een bevloeiingsmat tussen het bovendoek en het folie. Hierdoor wordt plasvorming voorkomen en wordt het water goed verdeeld zodat alle planten dezelfde hoeveelheid water krijgen. Tevens is het mogelijk door deze mat om middels druppelslangen water te geven.